Del dilluns 27 de febrer  fins el divendres 2 de març, la nostra escola va acollir  la trobada dels diferents centres educatius que participen en el projecte Comenius ‘Our Treasures’, en el qual formen part nou escoles de nou països europeus (Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Grècia, Letònia, Lituània, Portugal i Regne Unit i Espanya).

El projecte Comenius forma part dels Programes d’Aprenentatge Permanent de la Unió Europea,  amb una durada de dos anys, i fa que diferents escoles europees es coordinin per un objectiu comú.

La trobada va aplegar una cinquantena d’alumnes i professors els quals es van allotjar en cases dels alumnes de l’escola.

L’objectiu principal del projecte ‘Our Treasures’ és facilitar a l’alumnat el coneixement de la cultura dels diferents països participants; eliminar prejudicis; explorar els valors universals i posar-los en pràctica en relació a ells mateixos, als altres, a la comunitat i a Europa; promoure capacitats comunicatives efectives, orals i escrites, en la llengua materna i en la llengua anglesa; col·laborar i treballar en equip; promoure el pensament crític i la resolució de problemes i finalment, preparar l’alumnat per trobar el seu lloc en una societat democràtica.

Durant la trobada, l’alumnat va poder exposar els seus treballs i també conèixer millor la nostra ciutat i el nostre país, en les diverses visites organitzades des de  l’escola  Cor de Maria. Ha estat una setmana molt positiva i enriquidora, creant lligams d’amistat entre l’alumnat i una col·laboració estreta entre les escoles.

Per millorar la comunicació entre centres es preveuen tres trobades anuals per poder intercanviar i compartir diverses formes de funcionament. La propera i última trobada serà a Eslovàquia.